Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

Bioland tőzegfeldolgozó Pötrétén - http://web.archive.org/web/20090120230814/http://www.bioland.hu/fooldal.php
Zala megyében, a Szévíz patak völgyében kialakult tőzegmező az ország egyik legjobb minőségű, kitermelhető barnatőzeglelő területe. A BioLand Tőzegfeldolgozó Kft. folytatója és továbbfejlesztője az itt már évtizedek óta végzett tevékenységnek. Az itt bányászott tőzeget és a felhasználásával készült földkeveréket, a felhasználók széles köre ismeri már Magyarországon és külföldön egyaránt.
Fedezzük fel együtt a Pannonhát Tájparkot! - http://genea.hu/pannonhat/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=18&Itemid=31
A Genea Természet- és Környezetvédelmi Egyesület a "Fedezzük fel együtt a Pannonhát Tájparkot!" program keretében összegyűjtött információkat közöl a térség több településéről. A megfelelő települést kiválasztva, a jobb oldali menüben csemegézhetünk a felkínált témákból. Ezek a következők: a település címere, története.
Fischinfo honlapján Pötréte I-II. tó - http://web.archive.org/web/20090424081814/http://www.fischinfo.com/potrete/index.htm
A tavak részletes természeti bemutatás mellet (növényzet, halak, telepítések, fenékviszonyok) úgyanúgy részletesen olvashatunk a tavak kialakulásáról, történetéről, megközelíthetőségéről és a tóról kérhető információkról.
Hári Díszfaiskola Pötrétén - http://www.haridiszfa.hu/
Faiskolank Nyugat - Magyarországon, Zala megyében található a pötrétei tőzegbányák szomszédságában. 15 éve foglalkoznak földlabdás dísznövények termesztésével. A növények kiváló minőségét a szigorú termesztéstechnológia garantálja.
Horgászkalad Pötrétén - http://horgaszklub.mindenkilapja.hu/
Zala megye középső részén, az egyik hosszan elnyúló völgyben található szinte egybeérő tófüzér délről észak felé a Pötrétei II-es, Pötrétei I-es, Pötrétei Öreg-tó, Zalaszentmihályi-tó, majd legészakabbra a Pölöskei-tó. A horgászklub.mindenkilapja.hu oldalán található horgászkalad írója részletesen beszámol a pötrétei tó jellegzeteségeiről, a tóhoz látogató kis csapata horgász élményeiről.
Magyarországi horgásztavak gyűjtőoldalán Pötréte - http://www.tavak.hu/zala-megye/p-tr-te-p-tr-tei-horg-sztavak.html
A pötrétei horgásztó főbb természeti jellemzői, horgászati módok, jegyárak, stb. olvasható az oldalon
Vízbemutató - Pötrétei I-II.-es - http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=389
A zalai tavak jellegzetessége, hogy legtöbbjük tőzeg- (vagy mésziszap-) bányászat során jött létre. Ez annyit tesz, hogy az amúgy is vizenyős területen a kitermelés során keletkezett mélyedés feltelt vízzel. Ezt a mélyedést persze nem feltétlenül egy gödörnek kell elképzelni, hanem - anélkül, hogy egy mélyenszántó bányatechnológiai és rekultivációs fejtegetésbe fognék - váltakozó mélységű, általában lapos kiterjedésű, széles, árkokkal, "utakkal", akadókkal szabdalt természetes jellegű tómedernek. Pötrétén például majd 130 hektárnyi terület áll rendelkezésre, megosztva két tó között, 90:39 arányban.

Insert failed. Could not insert session data.